+385 99 443 3196
info@ankachocolate.com

Zanimljivosti

Festival Ružičastih Vina

30.03.2019. godine se u Muzeju Mimara u Zagrebu održavao festival ružičastih vina, gdje smo bili prisutni sa našim pralinama uz Iločke podrume i njihova vrhunska vina! Ponosni na ovu suradnju i priliku da zasladimo vrhunski vinski dan u Zagrebu!

Valentina Marek

Ove smo godine ostvarili divnu suradnju sa hrvatskom umjetnicom Valentinom Marek, koja nam je oslikala predivne čestitke koje smo dijelili uz praline na dan zaljubljenih – Valentinovo 2019.

Baka Anka

Naša je čokolada dobila ime po baki Anki. Bila je to posebna žena, puna ljubavi, razumijevanja, hrabrosti… i uvijek spremna napraviti nešto slatko za nas malene. Danas njezina spomenica, iz davne 1940. godine, sa tečaja iz kućanstva ponosom krasi naš ured, a njeno ime našu čokoladu.

Anka Chocolate

Mario Biondi

2011. godine naša malena femili se selila sa Sicilije u Hrvatsku. Putovali smo 2 dana autom slušajući jedan cd. Bio je to CD sicilijanskog pjevača čudesnog glasa – Mario Biondi. Slušajući Maria, putem smo maštali o otvaranju čokolaterije u Hrvatskoj. Ahhh te priče i snovi… Ipak, 7 godina kasnije, Mario Biondi je iz Hrvatske, uz uspomene na dobar koncert u Zagrebu ponio i Anka Chocolate praline, znajući da je njegova glazba bila i ostala jedan od naših tajnih sastojaka.

Grazie Mario Biondi

Međunarodni dan boja

21. ožujka 2019. godine imali smo priliku i čast sudjelovati na izložbi Boja i materijali, u Tehničkom muzeju u Zagrebu, u organizaciji Hrvatska udruga za boje (HUBO). Sudjelovali smo izlaganjem naših pralina Boje okusa, pralinama koje dolaze u 9 boja i 9 različitih hrvatskih okusa, dok njihov raspored u kutiji prati spektar boja u prirodi.
Inače, Međunarodno udruženje za boje (AIC- International Colour Association) je odredio da Međunarodni dan boja bude na ekvinocij, 21. ožujka, kad dan i noć jednako traju, što se simbolično odnosi na komplementarnu prirodu svjetlosti i tame, svjetla i sjene. Sukladno beskraju boja, diljem svijeta ovaj dan se obilježava u bezbroj aktivnosti, u mnogim zemljama i kulturama, posebno u zemljama članicama AIC.

Copyright © 2019 Anka Chocolate Jdoo – All rights reserved
Tel. +385 99 443 3196 – Email: info@ankachocolate.com
powered by RGMediaweb